Life Scene Boss Facebook Twitter Follow Dashboard
Tolong lar saya cikgu!!!!
28 February 2012 | 6:43:00 PM | 0 weird people

Hye sume bloggers.....Apew khabar korang arinie....Miss Iqah akan sentiasa doakan korang yang terbaik tuk hari korang sume yek.....Hari nie Miss Iqah nak meluahkan perasaan Miss Iqah tentang hari2  Miss Iqah sebagai seorang pelajar.....

Kalau zaman dulu waktu form 1 sampai form 5 memang waktu2 yang manis dalam hidup Miss Iqah....Banyak benda yang Miss Iqah dapat lakukan dalam hidup Miss Iqah waktu tue.....Skunk nie sumenye memang terbatas....Tiap2 ari ada jew keja yang tak kan berhenti samapai lar Miss Iqah abis form 6 nnti Miss Iqah rasa lar.....Orang mungkin kata normal lar bila masuk form 6 kena belajar btul.....Belajar memang betul tapi cikgu2 plak yang wat benda2 tak betul....Nie cuma luahan hati Miss Iqah jew k.....Jadi pada cikgu form 6 yang klu ada terbaca luahan hati Tiqah hari nie harap diampunkan klu ada terlanjur bahasa.....

Tipa2 hari ada saja aktiviti yang dah wat Miss Iqah balik lewat....Leh dikatakn dalam 5 hari yang sekolah tue ada lebih kurang 3 hari Miss Iqah akan balik kul 3.....Dengan kokurikulum ag,kolokium ag,belum masuk ag kelas tambahan n latihan sukan.....Klu kokurikulum tue memang ar penting tuk memastikan 10 markah kew Universiti.....Mungkin bagi Miss Iqah kolokium tue tak penting sebab Miss Iqah tak tau pon apew fungsi kolokium tue sebenarnya.....Tiap2 selasa dan khamis kena ada perjumpaan kolokium.....Tak pew ar gak group Miss Iqah nie cepat dah nak abis dah pasal kolokium......Cuma tunggu selesaikan bagi cantik n bina power point jew....Tue pon sebaik secara group jadi cepat gak ar siap.....

Selesai tue,kita cakap pasal omwork plak.....Nie lagi satu hal....Tak penah ada hari yang tak ada omwork......Mesti tiap2 hari ada punya....Amik 5 subjek tapi gaya macam amik 10 subjek....Tiap hari kena siapkan klu tak bertimbun.....

Selesai tue dah kita ckap pasal apew yang puan pengetua Miss Iqah nasihatkan arinie...Pengetua skunk nie memang baik ar gak.....Tapi bila hari nie dia cakap tue Miss Iqah ada gak ar yang tak puas hati tapi tak ar sampai nak melawan cakap dia.....Miss Iqah cuma diamkan dan melepaskan kekesalan Miss Iqah tue kat diari buruk Miss Iqah nie....Sebenarnya bagi Miss Iqah apew yang puan pengetua tue cakap pasal kami mals baca buku tue sedikit sebanyak memang benar tapi klu dilihat dari sudut yang Miss Iqah alami bukan kami yang malas tapi timbunan kerja yang berlambak-lambak membuatkan kami tak de masa tuk menghadap buku pon.....

Cuba lar bayangkan klu tiap-tiap hari kami kena menghadap keja skul kami sampai pkul 1&2 pagi...Kalau lepas waktu skul kami amik waktu terus buat omwork pon belum tentu keja skul kami tue siap cikgu....Abis kami yang islam nie nak solat ag,nak makan ag,tue tak termasuk kolokium punya kerja ag....Tido dah pukul 1&2 pagi lepas tue bangun kul 5 pagi sambung keja skul yang tak siap ag,nak serika baju ag,nak tolong mama kami kemas umah atau siapkan sarapan ag.....

Cikgu-cikgu plak asyik nak tekan kami jew....Selagi boleh tekan tekan bagai nak kepit kami.....Parents Miss Iqah pon asenye naik letih tengok Miss Iqah.....Sampai kadang2 tue omwork tak buat pon sebab terlampau letih n terus tertido....Kami pon tak tau lar camne nak wat ag cikgu....Klu Allah izinkan Miss Iqah beli masa dari -NYA Miss Iqah memang berniat nak beli pon....Supaya Miss Iqah dapat puaskan hati sume pihak terutama sekali Pihak pentadbir yang teringin sangat nak rating skul tue naik.....Tapi pelajar dia sume tertekan nye.....Disebabkan Pihak pentadbir yang agak mementingkan diri sendiri gak ar....

Dah lar letih nak menulis ag.....Klu nak tulis banyak ag yang Miss Iqah nak citerkan tapi cukup ar untuk kali nie.....Takut nnti ramai plak yang terasa ngan luahan hati Miss Iqah nie.....Pada pihak pentadbir sekali ag saya pelajar yang bernama Nur Atiqah memohon maaf sekiranya cikgu2 terasa ngan luahan hati saya nie.....Tapi nie lar hakikat yang saya alami.....

Welcome to my blog
Spectacles Said

Welcome to Spectacle world . Please don't copy anything here . Because all entry is my own idea and please respect it......And Sorry If My Entry In Bahasa Rojak...Hahaha...And Please Leave me a nice speak at my cbox ^^ Feel free to navigate around here :)

CURRENTLY : Spectacles
STATUS : Harap maaf kerna entri yang tidak diupdate..Miss spectacles sedang busy study buat masa ini. Harap maaf!!!


Spectacles Chatbox
Leave your footprint here

No harsh words.
Please put your blog link.
Anonymous not allowed here
Spectacles here
Please Follow Me Okay